Laitehoidot

HIFU – Tehokkain kasvojenkohotus ilman kirurgiaa

HIFU (High-intensity focused ultrasound) on uusi hoitomenetelmä kasvojen kohotukseen ilman leikkausta. Tehokkuutensa ansiosta se on saavuttanut suuren suosion Euroopassa ja Yhdysvalloissa. HIFU-hoito soveltuu parhaiten koko kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Lisäksi hoitoja tehdään mm vatsaan ja alleihin. Hoitoa sopii 30 vuodesta ylöspäin.

HIFU-teknologia perustuu fokusoituun, huipputehokkaaseen ultraäänienergiaan, jonka impulssi kohdistetaan tarkasti ja tehokkaasti eri kudos kerroksiin. HIFU-hoito kiihdyttää ihon kollageenituotantoa ja siten kiinteyttää kudosta luonnollisesti. HIFU on vaihtoehto henkilöille, jotka harkitsevat kasvojen kohotusta, mutta eivät ole valmiita kirurgisiin toimenpiteisiin. Hoito sopii kaikille, jotka kokevat kiinteyden hävinneen ja juonteiden syventyneen kasvoilla.

Ennen hoidon aloittamista iho puhdistetaan. HIFU-ultraäänienergia kohdistetaan täsmällisesti kudoksen haluttuun SMAS-syvyyteen (Superficial muscular aponeurotic system), mikä kiihdyttää kollageenin uudistumista vahingoittamatta ihoa. Ultraääni vaikuttaa kasvoilla jopa 4,5mm syvyyteen, minne normaalisti ylletään ainoastaan kirurgin veitsellä. Lisääntynyt kollageenin tuotanto näkyy ihon kiinteytymisenä. Yhdellä hoitokerralla saavutetaan tehokkaita tuloksia, jotka näkyvät muutaman viikon kuluessa hoidosta. Ensimmäisellä kerralla hoito suositellaan toistettavaksi 1-2 kertaa vuodessa. Toinen hoitokerta 3 kk päästä ensimmäisestä. Ylläpitohoito 1–2 vuoden välein.

Yhden HIFU-hoitokerran kesto on 45-90 minuuttia ja parhaimmillaan tuloksia on nähtävissä ja tunnettavissa jo heti hoidon jälkeen. Lopputulos on parhaimmillaan 3-6 kuukauden päästä hoidosta. Hoito voidaan uusia kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisestä hoidosta.

HIFU ei polta tai kuumenna ihon pintaa. HIFUlla saavutetaan dermiksessä ja SMAS-kerroksessa 60-70 asteen lämpötila. Koska ihon pinta ei lämpene hoidon aikana, ei palovammoja synny. Hoidon jälkeen iholla voi olla kevyt punoitus.

Yhdellä hoitokerralla saavutetaan tehokkaita tuloksia, jotka näkyvät muutaman viikon kuluessa hoidosta. Ensimmäisellä kerralla hoito suositellaan toistettavaksi 1-2 kertaa vuodessa. Toinen hoitokerta 3 kk päästä ensimmäisestä. Ylläpitohoito 1–2 vuoden välein.

KENELLE HOITO SOPII?

HIFU on vaihtoehto henkilöille, jotka harkisevat kasvojen kohotusta, mutta eivät ole valmiita kirurgisiin toimenpiteisiin. Hoito sopii kaikille, jotka kokevat kiinteyden hävinneen ja juonteiden syventyneen kasvoilla. Parhaiten hoito toimii aikuisilla, joilla iho ei ole vielä menettänyt luontaista kimmoisuuttaan, mutta joka jo alkaa näyttää ikääntymisen merkkejä.

Pysyvän ja nopean lopputuloksen lisäksi HIFU-hoitoprosesi on miellyttävä ja turvallinen. Hoito tehdään ilman puudutusta, nukutusta tai kipua, eikä se vaadi palautumisaikoja. Hoidon jälkeen on heti mahdollista käyttää kosmeettisia tuotteita ja meikkiä. HIFUlla ei ole haittavaikutuksia, ja se on huomattavasti RF-hoitoa tehokkaampi.

HOIDON JÄLKEEN

Hoidon jälkeen voit palata tyypillisesti normaaliin arkirytmiin ja rutiineihin heti. Mikäli iho punoittaa vältä hoidon jälkeen, kuumaa suihkua ja saunaa kunnes punoitus on kokonaan laskenut. Emme suosittele auringonottoa tai solariumia viikkoon hoidon jälkeen. Aurinkosuojaa tulee käyttää. Hoidettava alue saattaa tuntua tunnottomalta hoidon jälkeen. Tämä on kuitenkin lyhytaikaista, ja tunto palaa ennalleen muutamassa päivässä.

VASTA-AIHEET ELI KONTRAINDIKAATIOT

 • Sydämentahdistin tai vastaava elimistössä oleva elektroninen laite
 • Raskaus
 • Suun kautta nautittu isotretinoniinihoito (Accutane / Roaccutane / Oratane)
 • Täyteainehoidot tai implantit kasvojen alueella
 • Sydän- tai kilpirauhassairaudet
 • Rikkoontuut iho tai ihosairaudet
 • Avohaavat tai leikkaushaavat, jotka eivät ole täysin parantuneet
 • Syöpäsairaudet
 • Epilepsia
 • kasvokirurgisista toimenpiteistä oltava 12 kk aikaa
 • Paha, tulehtunut akne
 • Ruusufinni
 • Koholla olevat luomet (kierretään)

RF-CRYO KASVOHOITO

Radiofrekvenssi-kasvohoito sisältäen kylmäkäsittelyn.

RF-Cryo hyödyntää uusinta radiotaajuusenergiaa sekä magneettipulsseja turvallisesti ja tehokkaasti. Laitteen teho perustuu energiaan, joka hoitaa ihon kaikkia kerroksia johtamalla kivuttomasti voimakasta radiotaajuutta ihonalaiseen kudokseen. Multipolaarinen RF-hoito toimii kuuden ihoon kosketuksissa olevan elektrodin avulla, taajuus keskitetään hoidettavalle alueelle tehokkaasti. Radiofrekvenssihoito tuntuu miellyttävänä lämpönä iholla.

Radiofrekvenssihoito lisää kollageeninmuodostusta, joka on ihon kiinteyden perusta. Samalla ihon pintakapillaarit ja rasvasolut kutistuvat, solukalvojen läpäisevyys paranee ja entsyymitoiminta aktivoituu. Verenkierron parantuessa kuona-aineet poistuvat kudoksista paremmin. Iho tiivistyy ja kiinteytyy. Hoito silottaa kasvoilta pieniä ryppyjä ja madaltaa juonteita sekä vähentää turvotusta kasvoilla.

RF-Cryo on tehokas silmänympärysalueen kiinteyttäjä. Se vaikuttaa tehokkaasti myös ”harakanvarpaisiin” silmien sivuilla ja alapuolella, sekä silmäpusseihin. Muita hoitoalueita ovat nasolabiaalipoimut, ”hamsteripussit”, huulirypyt, roikkuva kaulan iho, kaulan alueen rypyt, ihon yleiskiinteytys sekä tummat silmänaluset. Vartalolle on omat hoito-ohjelmat.

Ennen hoitoa

Kontraindikaatiot:
Hoidon kontraindikaatiot keskustellaan hoitovarauksen yhteydessä. RF-hoidon esteenä syöpä, sydämentahdistin, skelerodermia, hoitoalueella silikonit / metalli, ihosairaus tai erittäin herkkä iho, tulehdukset kehossa (esim. flunssa, poskiontelotulehdus, aktiivinen herpes). Kerro hoitovarauksen yhteydessä mahdollisista sairauksista, täyteaineista tai Botoxista.

Hoitosuositus:
Hoidon voi ottaa yksittäisenä hoitona tai sarjahoitona. Hoitosarjat rakennetaan aina yksilöllisesti asiakkaan toiveiden ja ihonhoidollisten tavoitteiden pohjalta.

Sarjahoitosuositus 1 – 2 hoitoa / viikko, 4 – 8 peräkkäistä hoitoa. Ylläpitohoidot 1 – 2 kertaa kuukaudessa.

Caretech Velvet – Super Hair Removal (SHR) pysyvään karvanpoistoon

Lähes kivuton, pysyvä karvapoisto

Caretech Velvet Super Hair Removal SRH yhdistää uusimman tekniikan ja pulssatun valon menetelmien edut ja mahdollistaa lähes kivuttoman pysyvän karvanpoiston uudella tavalla. Valopulssi yhdistettynä ’in motion’ liukuvaan tekniikkaan edustaa läpimurtoa tieteen kehityksessä. Super Hair Removal (SHR) karvojenpoistokäsittely on miellyttävämpää kuin perinteisellä valoimpulssilaitteella (IPL) ja iho on suojattu paremmin.

IPL:n vaikutus kohdistuu tummiin karvoihin, mutta uudella teknologialla saadaan myös vähäpigmenttiset vaaleampia karvoja myös häviämään. Yleensä tarvitaan 4-8 hoitokertaa tuloksen saavuttamiseksi.

Hoidettavat alueet ja hoitokerrat

Hoidettavat alueet 

Ihokarvoja voidaan poistaa pysyvästi kasvoista, kainaloista, bikialueelta, sääristä, reisistä ja selästä.

IPL:n vaikutus kohdistuu tummiin karvoihin, mutta uudella teknologialla saadaan myös vähäpigmenttisiä, vaaleampia karvoja häviämään. Hoito tehoaa vain kasvuvaiheessa oleviin karvoihin. Kasvoissa noin 50-70% karvoista on kasvuvaiheessa, joten siellä hoitotuloksen on nopeampaa. Muualla kehossa kasvuvaiheen karvoja on noin 20-30%, siellä hoitokertoja vaaditaan enemmän.

Hoitokerrat

 • Bikiniraja, jalat ja käsivarret n. 4-8 hoitokertaa. 
  Hoitoväli n. 4viikkoa.
 • Selkä ja rinta n. 4-10 hoitokertaa.
  Hoitoväli 4-6 viikkoa.
 • Kasvot: 4-8 hoitokertaa.
  Hoitoväli: 7-10 päivää. 

Karvanpoisto tapahtuu parhaiten aktiivisessa kasvuvaiheessa, silloin karva on ehjä ja kokonainen. 
Ennen hoitoa iholle levitetään viilentävä geeli, joka tekee hoidosta miellyttävän. 

Miten hoito toteutetaan

Velvetin SHR-teknologia käyttää osittain (50%) IPL:n energiaa. Yhdistämällä In-Motion (liukuva) tekniikka siinä lämmitetään myös ihoa, auttaen sitä kautta lämmön tunkeutuminen karvasipuliin. Tutkimus on osoittanut, että hitaampi mutta pidempi lämmitysprosessi on huomattavasti tehokkaampi pysyvässä karvanpoistossa kuin korkeilla ja lyhyillä energian tasoilla.

SRH instrumenttia liikutetaan useita kertoja karvojen päältä, käyttäen matalaa energiaa ja suurta toistumisnopeutta. Näin ollen karvasipuli ja ympäröivä kudos kuumennetaan vähäisemmällä energialla hitaasti ja pidemmällä ajalla. Samalla tehoa lisää radiorfekvenssi-tekniikka (radioaalto) joka tunkeutuu kudokseen ja karvasipuliin, joka edistää niiden poistamista. SHR tekniikka on miellyttävämpi, kuin pelkällä IPL tekniikalla tehtynä.

Huomioitavaa ennen hoitoa ja hoidon jälkeen

 • Hoidettavan alueen tulee olla puhdas, terve ja kuiva
 • Aurinkoa tulee välttää 2 viikkoa ennen ja jälkeen hoidon. 
 • Ei kemiallisia tai mekaanisia hoitoja 1 viikko ennen ja jälkeen hoidon. 
 • Ei täyteaineita tai pistoksia 2 viikkoon ennen tai jälkeen käsittelyä. 
 • Ei lämpökäsittelyjä 3-5 päivään käsittelyn jälkeen.
 • Sauna ja hikoilua tuottavaa liikuntaa vältettävä. 
 • Iholla on hyvä välttää voimakkaasti hajustettuja voiteita ja deodorantteja. 

Esteet hoidolle

Hoitoa ei tehdä, jos sinulla on jokin seuraavista

 • Raskaus
 • Valolle herkistävät lääkitys, valoyliherkkyys 
 • Ihomuutoksia käsiteltävällä alueella
 • Sydämentahdistin tai muu sähköinen laite
 • Hirudin tms. käyttö lopetettava 2 vkoa ennen
 • Epilepsia tai muu vakava perussairaus
 • Ihossa käytetty itseruskettavia tuotteita 
 • Aurinkoallergia
 • A-vitamiini kuuri (varoaika 6 kk)
 • Herpes